Born Talents – Het paard als spiegel

Waarom is het paard een uniek en mooi trainingselement? En waarom heeft het zoveel impact in onze persoonlijke ontwikkeling, organisatieontwikkeling en leiderschap.

Paarden zijn prooi- en kuddedieren, die combinatie maakt dat ze uiterst sensitief zijn voor non-verbale signalen – en maar liefst 90% van de informatie die mensen uitwisselen is non-verbaal.

Door hun natuurlijke oorsprong zijn ze in staat om in een fractie van een seconde de persoon die ze tegenover zich hebben te doorgronden. Iemands intenties, overtuigingen, emoties maar ook gedragspatronen (bewust & onbewust) komen snel en helder naar de oppervlakte. Ze zijn daardoor een prachtige spiegel!

De kudde is van levensbelang voor het paard, dus samenwerken met een duidelijke orde.

Binnen kuddes worden rollen dan ook niet verdeeld. Rollen ontstaan op natuurlijke wijze. Een leider is een leider, een volger een volger. Elke positie is even waardevol en even onmisbaar voor de dynamiek van het geheel en de effectiviteit van de kudde. Datzelfde principe is toe te passen op bedrijven, afdelingen of samenwerkende teams. Voor ons mensen is dit niet altijd zo vanzelfsprekend, we kunnen dus ook op dit gebied veel van hen leren.

Dit is een ervaringsgerichte manier van trainen, leren en nieuwe mogelijkheden ontdekken, en kan zowel op individueel als teamniveau.

Werkwijze

Born Talents biedt ervaringsgerichte coaching sessies voor teams en individuen. In deze talent-sessies bieden wij een zeer open en veilige omgeving en een doelgerichte, concrete zakelijke aanpak. Wij kunnen aan een groot aantal thema’s werken. Daarnaast gaan wij graag in gesprek over andere specifieke vraagstukken.

We hanteren geen standaard werkwijze, ieder individu is uniek en gedurende een eerste kennismaking gaan we graag in op uw specifieke wensen. Wij leveren altijd maatwerk. Ervaring met paarden of paardrijden is niet relevant. Alle oefeningen worden vanaf de grond, dus naast het paard uitgevoerd.

Het inzetten van het paard is ook geen vereiste er kan gekozen worden voor andere trainingsmethodes.

Wil je meer informatie over onze diensten, neem dan contact met ons op via volgend formulier:

Contact Formulier

Bezig met versturen

Het combineren van ambitie met persoonlijk talent zorgt ervoor dat je het beste uit jezelf haalt en maakt je ook nog eens de gelukkigste persoon op aarde.