info@borntalents.nl
+31 (0)6 244 963 41

Werkwijze – 4 Unieke Programma’s

Born Talents biedt ervaringsgerichte coaching sessies voor teams en individuen met als unieke toevoeging het paard als spiegel.

In onze talent sessies bieden wij een open en veilige omgeving en een doelgerichte, zakelijke aanpak. We hebben 4 unieke eigen programma’s, maar kunnen ook werken binnen de bestaande trajecten van onze opdrachtgevers.

We gaan graag in gesprek over specifieke vraagstukken.

Born Talents legt jouw talenten bloot op een unieke manier, waar je je leven lang wat aan hebt en nooit zal vergeten

Het Paard als Spiegel

Het paard, een uniek trainingselement

het paard als spiegel

Waarom is het paard een uniek trainingselement? En waarom heeft het paard als spiegel zoveel impact in onze persoonlijke ontwikkeling, leiderschapsvaardigheden en teamdynamiek?

Maar liefst 90% van de informatie die mensen uitwisselen is non-verbaal. Paarden zijn prooi- en kuddedieren, die combinatie maakt dat ze uiterst sensitief zijn voor deze non-verbale signalen.

Waarom is het paard een uniek trainingselement? En waarom heeft het paard als spiegel zoveel impact in onze persoonlijke ontwikkeling, leiderschapsvaardigheden en teamdynamiek?

Maar liefst 90% van de informatie die mensen uitwisselen is non-verbaal. Paarden zijn prooi- en kuddedieren en die combinatie maakt dat ze uiterst sensitief zijn voor deze non-verbale signalen.

Wij bieden talrijke trainingsmethodes en het inzetten van het paard is geen vereiste. We adviseren wel graag minimaal één sessie met het paard als spiegel, omdat in de ontmoeting met het paard talent en ambitie samenkomen in een bijzonder moment van ultieme reflectie. Dat moment gaat vaak gepaard met diep persoonlijk inzicht.

Ervaring met paarden of paardrijden is niet relevant. Alle oefeningen worden vanaf de grond, dus naast het paard uitgevoerd.

Persoonlijke effectiviteit & leiderschap

Paarden zijn in staat om in een fractie van een seconde de persoon die ze tegenover zich hebben te doorgronden en te spiegelen. Intenties, overtuigingen, emoties en ook gedragspatronen – bewust & onbewust – komen zo razendsnel en helder naar de oppervlakte.

Teamdynamiek

De kudde is van levensbelang voor het paard waardoor ze optimaal kunnen samenwerken met een hele duidelijke orde. Binnen kuddes worden rollen niet verdeeld op anciënniteit of vanuit politieke overwegingen.

Rollen ontstaan op natuurlijke wijze. Een leider is een leider, een volger een volger. Elke positie is even waardevol en even onmisbaar voor de dynamiek van het geheel en de effectiviteit van de kudde.

Datzelfde principe is toe te passen op bedrijven, afdelingen of samenwerkende teams. Voor mensen is dit niet altijd vanzelfsprekend, dus kunnen we ook op dit gebied veel van paarden leren.

Werken met het paard als spiegel is een ervaringsgerichte manier van trainen, leren en nieuwe mogelijkheden ontdekken. Dit kan in een groep gelijkgestemden van buiten de organisatie, als afdeling of team vanuit één organisatie óf individueel.

Werkwijze Born Talent programma’s

Onze coaching kan zowel één op één als in een groep. In onze talent sessies bieden wij een open en veilige omgeving en een doelgerichte, zakelijke aanpak. We hebben 4 unieke eigen programma’s, maar kunnen ook werken binnen de bestaande trajecten van onze opdrachtgevers.

We gaan graag in gesprek over specifieke vraagstukken en hanteren geen standaard werkwijze, iedere professional is uniek en gedurende een eerste kennismaking gaan we graag in op specifieke wensen.

Werkwijze in-company trainingstrajecten

Bij Born Talents staat de wens van de klant centraal. Behalve eigen programma’s, maakt en faciliteert Born Talents daarom tevens tailormade trainingstrajecten of integreert de bestaande Born Talent programma’s in een reeds bestaand in-company traject. Het kan hierbij gaan om één- of meerdaagse trainingen.

Proeverij voor trainers, coaches en HR-specialisten

Ben jij een trainer, coach of HR-professional en ben je benieuwd naar onze werkvorm en/of het paard als spiegel? Neem dan contact met ons op. Wij organiseren meerdere proeverij dagen waarin je inzicht krijgt in deze werkvorm. Door het eerst zelf te ervaren, kun je nóg beter bepalen of een van onze programma’s of een tailormade traject geschikt is voor jouw organisatie, team of klanten.

Wil je als coach graag het paard als spiegel integreren in een bestaand of eigen trainingsprogramma, neem dan contact met ons op! Wij werken met verschillende trainingsbureaus samen.

4 Unieke Programma's

Coachingsessies voor teams en individuen

Meer Informatie ?

Wil je meer informatie over onze diensten, neem dan contact met ons op via volgend formulier:

Contact Formulier

Bezig met versturen

In onze talent sessies leggen wij jouw talenten bloot op een unieke manier waar je je leven lang wat aan hebt en die je nooit zult vergeten.